Direct vanaf de bron

In de begindagen van de vorming van de aardkorst, zo een 700-1000 miljoen jaar geleden, ligt de basis van Moinho leisteen. Hiermee behoort onze leisteen tot één van de oudste gesteenten op aarde, en is hierdoor extreem resistent. Moinho leisteen is zowel binnen- als buitenshuis zeer goed inzetbaar.

Duurzaam & verantwoord

Moinho beheert zelf de groeven in Brazilië waar het product gewonnen en verwerkt wordt. Daardoor hebben wij volledige controle over het gehele proces van winning, verwerking en transport. Onze groeven worden gecontroleerd naar de strenge eisen van de Braziliaanse overheidsinstanties DNPM (grondstof winning) en IBAMA (natuur en milieu).

Toepassingen

Niet alleen als dakbedekking, maar ook in andere toepassingen in en rondom uw huis is onze leisteen zeer geschikt. Denk hierbij aan wand, vloer, terras, aanrecht en gevel.

Als gevelbekleding is onze leisteen een geweldig alternatief voor bijvoorbeeld kunststof platen, veelal is dit natuurlijke materiaal zelfs goedkoper en met een veel langere levensduur. Naast inklemmen met een frame is ook het verlijmen mogelijk, bijvoorbeeld met de gepatenteerde lijm-techniek van firma Tweha (www.tweha.nl).

Leisteen is een natuurlijk materiaal, miljoenen jaren oud, met respect voor mens en milieu gedolven en met minimale CO2 impact verwerkt en verscheept. Het materiaal biedt een geweldig alternatief voor industriële materialen. Onze leisteen is tijdloos en rechtstreeks uit natuurlijke bron, de levensduur is ongekend hoog, en waarschijnlijk is uw dak, vloer of gevel van leisteen nog generaties lang te gebruiken.

groeve leisteen

Contact

Bent u op zoek naar een mooie, duurzame natuursteen? Een smaakvolle oplossing voor uw woon- en/of badkamer? Een sterke tegel voor uw terras? Via onze dealers laat Moinho u graag de mogelijkheden zien van natuurlijk leisteen. Hoge kwaliteit, natuurlijke, elegante uitstraling. Duurzaam, en vaak nog goedkoper dan andere materialen. Een geweldig alternatief.

Neem per Telefoon: 0031 6 4131 9309 of e-mail: info@moinho.com contact met ons op, onze voorraad staat 24/7 tot uw beschikking. Wij kunnen volle vrachten afleveren in heel Nederland. Snelle levering en een perfecte dienstverlening is onze missie. Vul uw contactgegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op voor alle mogelijkheden, op uw persoonlijke wens aangepast.

Projecten

Alle Kleuren
Anthracite Black
Multicolour
Pure Black
Everest Grey