Volledige controle over het gehele winningsproces

Het wingebied van de leisteen is ongeveer duizend (1000) kilometer ten zuiden van het Amazone gebied, in een vlakte die bekend staat als Cerrado: grasland met lage begroeiing. Moinho beheert zelf de groeven in Brazilië̈ waar het product gewonnen en verwerkt wordt. Daardoor hebben wij volledige controle over het gehele proces van winning, verwerking en transport.

Onze groeven worden gecontroleerd naar de strenge eisen van de Braziliaanse overheidsinstanties DNPM (grondstof winning) en IBAMA (natuur en milieu). Zodra in het ruime grasland een groeve gesloten wordt is er de verplichting de afgegraven aardlaag terug te storten en binnen enkele maanden ontstaat weer een volledig natuurlijk begroeid gebied.

Water

Al het water dat wordt gebruikt tijdens de winning van de leisteen voor de koeling van de zagen is regenwater en wordt gefilterd en hergebruikt. In natuurlijke bassins wordt dit water in de groeve opgeslagen. Chemicaliën worden bij de winning van onze leisteen niet gebruikt. De oppervlakte van ons eindproduct is onbewerkt en volledig natuurlijk.

Duurzaamheid van natuurlijke hulpbronnen

Hoewel Moinho erkent dat natuurlijke hulpbronnen beperkt zijn, zorgt hij ervoor dat al het hout dat voor het inpakken wordt gebruikt, afkomstig is van herbebossing. Deze Ellioti Pine-bossen zijn geplant naast de steengroeven. Elke boom wordt in 7 jaar geoogst en opnieuw geplant.

We zorgen ook voor recycling en een goede waterbehandeling. Alle bedrijfszaagresten worden op de juiste manier verwijderd. Honderd procent van het water wordt behandeld en na filtratie hergebruiken we hetzelfde water voor meerdere industriële processen.

Naast het feit dat onze steengroeven meer dan 1000 km verwijderd zijn van het Amazone-regenwoud, proberen we de ecologische impact bijna nul te maken. Na het ontgraven zijn de mijnen goed gesloten en omgeeft de omliggende natuur de rotsachtige bodem weer als een volledig natuurlijk gebied.
We blijven samenwerken met de juiste milieuagentschappen om het bos en de dieren in het wild in de regio te blijven beschermen. Deze agentschappen en instituten omvatten IBAMA en DNPM.

Contact

Bent u op zoek naar een mooie, duurzame natuursteen? Een smaakvolle oplossing voor uw woon- en/of badkamer? Een sterke tegel voor uw terras? Via onze dealers laat Moinho u graag de mogelijkheden zien van natuurlijk leisteen. Hoge kwaliteit, natuurlijke, elegante uitstraling. Duurzaam, en vaak nog goedkoper dan andere materialen. Een geweldig alternatief.

Neem per Telefoon: 0031 6 4131 9309 of e-mail: info@moinho.com contact met ons op, onze voorraad staat 24/7 tot uw beschikking. Wij kunnen volle vrachten afleveren in heel Nederland. Snelle levering en een perfecte dienstverlening is onze missie. Vul uw contactgegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op voor alle mogelijkheden, op uw persoonlijke wens aangepast.

Projecten

Alle Kleuren
Anthracite Black
Multicolour
Pure Black
Everest Grey