Oorsprong

In de begindagen van de vorming van de aardkorst, zo’n 700 tot 1000 miljoen jaar geleden (in het Pre-Cambrium tijdperk), ligt de basis van Moinho leisteen. Het ontstaat uit klei die onder druk in de loop van vele miljoenen jaren omgevormd wordt tot leisteen. Hiermee behoort Moinho leisteen tot één van de alleroudste gesteenten op aarde en is met haar eigenschappen extreem resistent te noemen.

Leisteen wordt op verschillende plekken in de wereld gewonnen, maar onze leisteen is alleen in Brazilië te vinden. Op een paar plekken in de deelstaat Minas Gerais wordt de leisteen als grote blokken uit de groeves gespleten, waarna deze platen verwerkt worden tot tegels. Deze tegels worden vervolgens weer op verschillende manieren afgewerkt en verpakt.

Direct vanaf de bron verscheept

De Moinho leisteen wordt direct vanaf de bron verscheept naar de grootste havens van Amerika en Noordwest Europa. Voor binnen en buiten, voor uw badkamervloer of terras, bij ons kunt u de prachtige Moinho leisteen direct bestellen.

Contact

Bent u op zoek naar een mooie, duurzame natuursteen? Een smaakvolle oplossing voor uw woon- en/of badkamer? Een sterke tegel voor uw terras? Via onze dealers laat Moinho u graag de mogelijkheden zien van natuurlijk leisteen. Hoge kwaliteit, natuurlijke, elegante uitstraling. Duurzaam, en vaak nog goedkoper dan andere materialen. Een geweldig alternatief.

Neem per Telefoon: 0031 6 4131 9309 of e-mail: info@moinho.com contact met ons op, onze voorraad staat 24/7 tot uw beschikking. Wij kunnen volle vrachten afleveren in heel Nederland. Snelle levering en een perfecte dienstverlening is onze missie. Vul uw contactgegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op voor alle mogelijkheden, op uw persoonlijke wens aangepast.

Projecten

Alle Kleuren
Anthracite Black
Multicolour
Pure Black
Everest Grey