Leisteen dakbedekking

Alle leisteenkleuren, zoals Multicolour Oxyde, Everest Grey en Anthracite-black worden gebruikt voor dak- en gevelbedekking. Door te voldoen aan de meest rigide normen in dakleien, biedt het een duurzame en kostenefficiënte oplossing voor leien dakbedekking. Voorgeboorde gaten en geguillotineerde randen worden op verzoek geproduceerd.

Voor elk type gevelbekleding of gebouwvraag kunnen we de juiste specificaties en het productieplanning ontwikkelen om uw project tot een succes te maken. Zelfs binnen strakke grenzen van budget en tijd kunt u onze leisteen beschouwen als een kosteneffectief alternatief voor een duurzaam en milieuvriendelijk gebouw.

huis van leisteen

Voorbeelden

Ook in Nederland zijn vele gebouwen met de Moinho leistenen gemaakt, voorbeelden zijn onder andere Paleis van Justitie Amsterdam (Claus en Kahn)< Lugano Hoofdorp, Samos Watergraafsmeer, Mare college Leiden (24H architecture), en Villa Soesterberg (OOK Architecture). Deze dak- en gevelbekleding kunnen we maken in al onze kleuren AnthraciteBlack (GrijsZwart) – EverestGrey (lichtgrijs) en Multicolour (bonte roestkleuren en grijs).

De grootste blokken leisteen uit onze groeve tot drie meter lengte worden gebruikt voor de productie van vensterbanken, aanrechtbladen, gevelbeplating en bestrating. Kleinere blokken worden gebruikt voor tegels, wandbekleding en vierkante dakleien. Naast deze vierkante blokken worden er in de groeve ook veel kleinere driehoekige en veelhoekige blokken gewonnen. Deze blokken kunnen we splijten en bewerken tot Flagstones voor daken. Het eindresultaat van een dak van flagstones geeft een vrij grillig en natuurlijk ogend dak (of gevel), waarbij de eigenschappen van Moinho leisteen garanderen dat, na de levensduur van het gebouw zelf, de leisteenplaten van het gebouw kunnen worden geschroefd en hergebruikt.

Plaatsing

De combinatie van de beste materialen samen met de meest vakkundige plaatsing maken dat uw project zal slagen. Bekwame vakmensen met decennia ervaring zorgen voor opbouw en plaatsing van de leien met als eindresultaat een prachtig tijdloos leien dak. Plaatsing vindt plaats volgens de geldende Europese richtlijnen en met de benodigde certificaten en garanties. Onze vakmensen zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Leidekkers (www.leidekkersvereniging.nl), certificaten zijn onder andere volgens KOMO procescertificaten BRL (www.komo.nl) en materialen en dekkingswijze(n) getest bij onder meer Bureau Dakadvies te Gorinchem (www.BDA.nl).

Contact

Bent u op zoek naar een mooie, duurzame natuursteen? Een smaakvolle oplossing voor uw woon- en/of badkamer? Een sterke tegel voor uw terras? Via onze dealers laat Moinho u graag de mogelijkheden zien van natuurlijk leisteen. Hoge kwaliteit, natuurlijke, elegante uitstraling. Duurzaam, en vaak nog goedkoper dan andere materialen. Een geweldig alternatief.

Neem per Telefoon: 0031 6 4131 9309 of e-mail: info@moinho.com contact met ons op, onze voorraad staat 24/7 tot uw beschikking. Wij kunnen volle vrachten afleveren in heel Nederland. Snelle levering en een perfecte dienstverlening is onze missie. Vul uw contactgegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op voor alle mogelijkheden, op uw persoonlijke wens aangepast.

Projecten

Alle Kleuren
Anthracite Black
Multicolour
Pure Black
Everest Grey