Binnentegels

Vloeren en terrassen in onze leisteen zijn sterk krasbestendig, en blijven zelfs onder invloed van zuren zeer kleurvast. Onze verschillende soorten leisteen zijn zowel binnen als buiten te gebruiken. In combinatie met wit stucwerk en Europees eiken is de donkere anthracite-zwarte kleur een tijdloze aanvulling op moderne architectuur.

Wie een interieur wil dat er mooi uit ziet maar waar ook echt in geleefd kan worden kiest al snel voor Moinho leisteen. Waar ander natuursteen vaak kil en hard aanvoelt biedt onze leisteen een prettige natuurlijke uitstalling en een prachtige textuur waar iedereen zich direct bij thuis voelt. Het materiaal is makkelijk in het onderhoud en kan zeker tegen een stootje. Er mag op geleefd, gespeeld, gedanst en gemorst worden. Sterker nog het nodigt er toe uit.

Bestendigheid

Leisteen van Moinho is gevormd in het Pre-cambrium tijdperk, en is daarmee één van de oudste gesteentes op aarde. De steen werd gevormd tussen de 750 en 1000 miljoen jaar geleden, ver voordat er leven op aarde is zoals wij dat kennen. Als voorbeeld: Het Jurassic tijdperk met de grote dinosauriërs is veel recenter, tussen de 145 en 195 miljoen jaar geleden. Een belangrijke eigenschap van Moinho leisteen is dat vanwege de leeftijd en samenstelling er nauwelijks of geen kalk (schelpen) en koolstof in voorkomt, hetgeen ervoor zorgt dat ook bij buiten-gebruik de leisteen niet reageert op zuren of zonlicht, zodat een extreem lange levensduur kan worden gegarandeerd.

Het stijlvolle karakter van Moinho

Leisteen producten past bij een met zorg gekozen interieur. Mooie meubelen komen nog beter tot hun recht op deze natuurlijk donkere tegels. Architecten werken er graag mee vanwege de veelzijdige toepassingsmogelijkheden en het vermogen een ruimte te laten spreken. Natuursteen gaat lang mee en je wilt er dus van overtuigd dat je het beste in huis haalt. Voor hoe je nu wilt wonen maar ook over 20 jaar. Leisteen van Moinho biedt de zekerheid van hoge kwaliteit en een tijdloze schoonheid. De diep donkere natuursteen past in een interieur waar in geleefd kan worden.

Van nature goed met water

Overal waar veel water is kan Moinho leisteen worden toegepast. Het is heel mooi op zijn plek in keukens, badkamers en zelfs bij vijvers en zwembaden. Van nature heeft de steen een zeer lage absorptiewaarde en droogt verassend snel. Ideaal dus voor plekken die vaak nat worden of veel schoongemaakt moeten worden.
Het is niet voor niets dat exclusieve keukenmerken Moinho leisteenplaten gebruiken voor het maken van aanrechtbladen. De steen voelt prettig aan en is ook als het heel nat is niet glad. Voor badkamervloeren of langs zwembaden maakt dit een vloer waar aangenaam en veilig op blote voeten gelopen kan worden.

leisteen badkamer

Natuulijke anti-slip eigenschappen

Moinho vloertegels hebben een R11 codering gekregen. Dat betekent dat de vloer ook als er veel water op staat veilig is om op te lopen. De rotsvaste eigenschappen van onze leisteen maken gebruik in keuken en badkamer mogelijk, bijvoorbeeld als aanrechtblad, wastafel, of douche-wandbekleding. Zelfs als het nat is blijft onze leisteen een stroefheids-coëfficiënt behouden die tot R11 getest is. Vloeren en terrassen rond zwembaden zijn ook mogelijk in alle maten.

Tegels voor vloeren en wanden

Klanten van Moinho kunnen de afwerkings- en snijopties specificeren om aan hun behoeften te voldoen. Zelfs als dit millimetrische precisie betekent bij het snijden van tegels of platen, zullen we voldoen aan uw behoeften voor de perfecte vorm en afmeting. Standaardkalibratie voor binnen tegels is in een dikte van 1,0 of 1,5 cm en voor buiten in 2,5 of 3,0 cm.

Andere maten zijn ook mogelijk en kunnen worden aangepast aan de behoeften van de klant. Niet-gekalibreerde (natuur / natuurlijke) tegels voor vloeren of daken zijn ook beschikbaar.

Voor binnenbekleding kunnen vele soorten lijm worden aangebracht. Elk patroon en afwerking kan worden ontworpen door de architect, we zullen produceren binnen de grenzen van materialen op de specificatie voor elk project.

Stijlvol werken

Met de producten van Moinho creëer je een prettige goed functionerende werkomgeving of publieke ruimte. Het natuurlijke product brengt een zekere balans in de omgeving. De uitstraling is professioneel en smaakvol. Het toont luxe zonder overdadig te zijn en het past bij verschillende soorten bedrijven. Het duurzame materiaal is zeer sterk en bovendien gemakkelijk schoon te houden. Ideaal dus voor locaties die intensief gebruikt worden of waar veel mensen over de vloer komen.

Een keuze met toekomstperspectief

Voor projectontwikkelaars is het een solide keuze. Het materiaal is tijdloos en sluit aan bij verschillende smaken. Als een ruimte of gebouw een nieuwe huurder of bestemming krijgt zal deze natuursteen steeds weer perfect blijken te passen. Het toepassen van Moinho leisteen producten levert zo een blijvende meerwaarde voor elk project.

Moinho levert altijd dezelfde hoge kwaliteit en een product dat altijd de diepe donkere kleur heeft. Een groot project krijgt dus in de hele uitvoering dezelfde uitstraling. De Moinho vloertegels zijn ingedeeld in de hoogste gebruiksklasse: klasse 5 voor intensief collectief gebruik.

woonkamer leisteen

Contact

Bent u op zoek naar een mooie, duurzame natuursteen? Een smaakvolle oplossing voor uw woon- en/of badkamer? Een sterke tegel voor uw terras? Via onze dealers laat Moinho u graag de mogelijkheden zien van natuurlijk leisteen. Hoge kwaliteit, natuurlijke, elegante uitstraling. Duurzaam, en vaak nog goedkoper dan andere materialen. Een geweldig alternatief.

Neem per Telefoon: 0031 6 4131 9309 of e-mail: info@moinho.com contact met ons op, onze voorraad staat 24/7 tot uw beschikking. Wij kunnen volle vrachten afleveren in heel Nederland. Snelle levering en een perfecte dienstverlening is onze missie. Vul uw contactgegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op voor alle mogelijkheden, op uw persoonlijke wens aangepast.

Projecten

Alle Kleuren
Anthracite Black
Multicolour
Pure Black
Everest Grey